Вести

Вања Удовичић и Покрајински секретар Дане Баста посетили Панчево

У оквиру обиласка локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић и Покрајински секретар Дане Баста данас су посетили општину Бела Црква, Алибунар и град Панчево.  Они су у директној комуникацији са локалним самоуправама разговарали о изазовима са којима се суочавају и овом приликом донирали спортску опрему и спортску реквизите.

Кроз садржајне разговоре са представницима локалне самоуправе и спорта, министар Удовичић је упознат са актуелном ситуацијом у систему спорта у општини Бела Црква, плановима за унапређење услова за даљи развој спорта и његове улоге у локалној заједници. Министар је био у прилици да присуствује тренингу малишана ФК „Инвиктус 2020“ у балон сали у Крушчици.

Министар Удовичић посетио је нову спортску халу у Алибунару и новоизграђену ОШ „1, мај“у Владимировцу. Оценио је да је Општина Алибунар пример средина у којима је развој спорта један од важнијих сегмената.

Сарадња локалне самоуправе, Министарства и Покрајине у Алибунару видиљива је на сваком кораку истакла је Зорана Братић председница ове Општине.

Градоначелник Панчева изразио је задовољство посетом министра и бригом министарства за развој спорта у свим делима Србије.

Министар Удовичић је истакао приликом посете Панчеву и Качареву да је битно улагати у децу, додавши да из мањих средина долазе врхунски спортисти.

Директорка Микине школе Драгана Крстић, с поносом је представила министру спортске резултате ове образовне установе.

Министар омладине и спорта закључио је да се донацијом спортске опреме и реквизита помаже школама, али и клубовима који у овим установама тренирају.