Вести

Велика акција садње у МЗ Војловица

Традиционална акција садње дрвећа спроведена је овог пута у Војловици, на први дан пролећа. Посађене су саднице трешње. Због тренутне ситуације са корона вирусом, грађани нису учествовали. Симболично су саднице трешње засадиле градска менаџерка Маја Витман, градска већница за заштиту животне средине и одрживи развој Катарина Бањаи и покрајинска посланица у Скупштини АП Војводине Ивана Росић.

МЗ Војловица је 12. марта објавила акцију “Засади и ти своје дрво трешње” у сарадњи са Градом Панчевом и ЈКП “Зеленило”. Намера је била да се грађани, као и сваке године, укључе у акцију садње дрвећа. Посађено је чак 500 садница трешње и то у три најдуже улице централног дела насеља: Јаношиковој, Светозара Марковића и Петефи Шандора.

Иако грађани нису учествовали у акцији, због нових мера превенције од корона вируса, градска менаџерка Маја Витман каже да је срећна што је акција спроведена. Она додаје да су најважнији здравље и безбедност грађана, а да ће свакако моћи да уживају у лепоти будућих крошњи. На први дан пролећа, почела је и садња.

Градска већница за заштиту животне средине и одрживи развој Катарина Бањаи каже да ће ово дрвеће улепшати улице Војловице, али још важније, побољшаће квалитет животног окружења.

Град Панчево ће и у наредном периоду наставити са озелењавањем и садњом на различитим локацијама. Учесници акције позвали су грађане да се вакцинишу, како би заштитили и своје и здравље других.

 

Извор: РТВ Панчево