Вести

Веља остао без странке у Јужном Банату

 Сви општински и градски одбори Нове Србије у Јужном Банату прелазе у Српску напредну странку, сада већ бивши, Председник јужнобанатског окружног одбора Нове Србије , члан извршног одбора и председник градског одбора Панчево, Миодраг Радојковић изјавио је да функционере и члансто не интересује самоубилачка политика из интереса, Велимира Илића већ да желе да раде у интересу грађана Србије и да због тога постају чланови Српске напредне странке. 

Након седнице Извршног одбора Нове Србије одржане у недељу, Градски одбор у Панчеву донео је одлуку да сви постану чланови Српске напредне странке, казао је Миодраг Радојковић, сада већ бивши, Председник јужнобанатског одбора Нове Србије, члан Извршног одбора и председник Градског одбора Панчево. Поред градског одбора овакву одлуку донели су и одбори НС у Јужном Банату. Радојковић каже да је Илић својим иступањем у јавности у коме је показао да му је фотеља важнија од грађана Србије обрукао и себе, а затим и странку, и да се сви одговорни и поштени функционери и чланови ограђују од такве политике.

- После онога што се догодило, чланство је тражило да се одржи Градски одбор и општински одбори, на територији Војводине. Прелазим у Српску напредну странку и напуштам странку Велимира Илића, због изјава које је давао у последње време разбијајући коалицију која је очувала Нову Србију на политичкој сфери у републици, покрајини и на локалу. Не можемо више да то подносимо, као чланови Нове Србије, зато што иза тога стоје неки ситноспоственички, лични интереси и амбиције председника странке - рекао је Миодраг Радојковић, бивши председник Градског одбора Нове Србије, а сада члан СНС-а.

- Ја као председник Градског одбора Српске напредне странке у Панчеву, желим новим члановима да пожелим добродошлицу: “Добро дошли у велики тим Српске напредне странке”. Овим њиховим преласком, тим Српске напредне странке је у великој мери ојачан. Свакодневно се велики број грађана Србије, учлањује у велики тим Српске напредне странке, поштујући политику Александра Вучића, политику мира, стабилности, изградње здравог и напредног система, економског и привредног напретка државе, политке која размишља о будућности својих грађана - рекао је Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС-а Панчево.

Српска напредна странка цени и поштује коалиционе партнере. Али коалициони споразум није хајдучка подела, каже Жељко Сушец, председник Градске општине Српске напредне странке. За Српску напредну странку коалициони споразум је одговорност, додајући да иза напада Велимира Илића стоји само лични, не остварени интерес, додаје Сушец.

- За Српску напредну странку и Александра Вучића, коалициони споразум значи на првом месту одговорност према држави и народу. Ко од наших коалиционих партнера то не прихвати не мора да буде део велике коалиције Српске напредне странке. Једноставно, било је и изјава да немамо Скупштинску већину. Да је и немамо, али на уцене, комбинације „ја теби ти мени“, на то нећемо пристати никада. Како на републичком, тако ни на покрајинском ни локалном нивоу -напомиње Жељко Сушец.

Сушец се осврнуо и на тврдње Илића да се по Војводини, узимају чланови Нове Србије. То апсолутно није истина, јер сви напуштају Нову Србију и учлањују се у Српску напредну странку добровољно, тврди Сушец.

- Сматрам да је та шизофрена изјава, која је изречена од стране Влеимира Илића, нешто што је продукт његове повређене личне сујете. А сви добро знамо да је она била зато што није министар, зато што није директор „Коридора“. А опет понављам, када је коалициони споразум у питању нама су потребни честити и одговорни, стручни и поштени људи на првом месту - додаје Сушец.

Увреде које је изнео Велимир Илић, више говоре о њему,каже Сушец, јер је очигледно да се ради само о личном интересу, а доказ за то је и што је велики број одбора у Војводини одлучио да напусти Нову Србију и да се колективно прикључе Српској напредној странци, закључио је Сушец.