Вести

Више новца за завршетак Болнице и зграде ЗЗЈЗ

 Извештаји о потрошњи средстава војвођанског Фонда за капитална улагања из 2013. и 2014. године стигли су пред покрајинске посланике тек јуче. Једна од кључних примедби, као разлог за неприхватање ових извештаја, јесте и расподела средстава. Обраћајући се Панчевцима, посланик Српске напредне странке Јован Лазаров, данас је скренуо пажњу да тај Фонд у Панчеву никада није завршио своје инвестиције, као што су реконструкција Болнице, зграда Завода за јавно здравље и Хала Багремар.

Извештаји војвођанског Фонда за капитална улагања за 2013. и 2014. годину, како је казао Јован Лазаров, покрајински посланик Српске напредне странке не би угледали светлост дана, то јест не би стигли пред свог оснивача – Скупштину Војводине, да није било промене власти и налога државног ревизора. Иако је основан да би помогао у развоју свакој општини, у 2013, од 45 локалних самоуправа, 14 није добило новац, а у 2015. чак 17, а међу њима и Панчево. Као пример лошег пројектовања и планирања управо може да послужи Хала Багремар у Панчеву. Оно што би требало завршити и што може да се заврши, свакако су реконструкција Здравственог центра и зграде Завода за јавно здравље, истакао је Лазаров.

-Сви знамо у каквом се стању налазе здравствени центри на територији АП Војводине. Нас у Панчеву највише интересује панчевачки здравствени центар. Свих претходних година, у претходном мандату, говорио сам о стању у здравственом систему јужног Баната, поготово стању Интерног одељења и добијао из године у годину, из доношења одлуке о буџету од ребаланса до ребаланса, обећања како ће за здравствени центар бити обезбеђена средства. Једном приликом, био је обезбеђен новац у износу од седам и по милиона динара за израду пројектно-техничке документације, па је и ту намештена јавна набавка за извођача, који је требало да обави те радове, па је и тај уговор поништен, тако да ми готово ни пројекат нисмо стигли да урадимо. Трећи сегмент улагања покрајинске Владе кроз Управу за капитална улагања биће, што је за Панчево веома значајно, здравство. Оно што ћемо предложити колеге посланици и ја из Панчева покрајинској Влади, то је да наш циљ у наредне четири године мора да буде завршетак здравственог центра “Јужни Банат” и завршетак зграде Завода за јавно здравље, јер су то две повезане ствари – навео је Лазаров.

 

Извештаји о утрошку средстава из Фонда за капитална улагања за 2013. и 2014. нису прошли на крају већином гласова у покрајинској Скупштини, после великог броја примедби на неправедну расподелу, недостатак правовремених извештаја из локалних самоуправа, незавршених послова. Извшетај за 2015. тек чека покрајинске посланике.