Вести

Витман Нова улагања у путну инфраструктуру на територији града

Градска менаџерка Маја Витман обишла је данас мештане Иванова и Старог Тамиша, како би најавила нова улагања у путну инфраструктуру која ће се радити у наредном периоду. Ове две месне заједнице, после више деценија, добиће асфалтиране улице.

Иако најмање село на територији града Панчева, Иваново својим амбијентом и лепотом привлачи значајну пажњу. Пројектом јавно – приватног партнерства, у наредном периоду радиће се на рехабилитацији коловозне конструкције. Грађани овог села ће после више деценија добити асфалт који им је потребан за нормално фунционисање.

Ово је задња улица у селу и јако је подводна. Много ће нам значити што ћемо добити афалт, да можемо нормално да стигнемо до кућа. Ми немамо кола, али нам долазе деца, људи иду са тракторима у поље, каже Станка Месарош.

Значиће нам много. Овај потез од моје улице није дуго рађен. Већина улица је асфалтирана, али потез до краја је много пропао, има рупа, па ће нов асфалт значити мештанима ове улице, истакао је Миле Цветановић.

Мештани Иванова ће за пар недеља добити више од 2 километра путне инфраструктуре високог квалитета, истакла је Маја Витман, градска менаџерка.

Налазимо се на раскрсници Пролетерске и Војвођанске улице, где ће се радови изводити. Поред ове, радиће се и улица Матије Гупца, радиће се тротоари у улици 29. новембра као и Војвођанска и Иве Лоле Рибара. Оно што је нама од великог значаја је да ми равномерно улажемо у сва насељена места не превећи никакав изузетак и сигурна сам да су то грађани препознали. На основу захтева наших грађана се радови изводе. Радови се изводе путем рехабилитације постојеће коловозне конструкције. У Иванову је остало још пар улица које нису асфалтиране, а после завршетка ових радова практично неће бити неасфалтираних улица, каже Маја Витман, градска менаџерка.

Јошка Дудуј, председник МЗ Иваново захвалио је граду Панчеву и челницима града што су препознали потенцијал Иванова.

Улагањем у инфраструктуру смо довели до тога да се у Иванову тражи кућа више. Јавно – приватним партнерством завршавамо комплетну путну инфраструктуру. Ове године ће се радити Пролетерска улица, Матије Гупца, угао Матије Гупца и Насипске, Војвођанска и део улице Иве Лоле Рибара, као и тротоари испред школе и католичке цркве у циљу побољшања прилаза деци и мештана, каже Јошка Дудуј, председник МЗ Иваново.

Из буџета Града за ову годину, планирана су средства за израду техничке документације за иградњу капеле, истакла је Витман.

Oбишли смо и парцелу у непосредној близини гробља где ће се буџетом града радити пројектно техничка документација за изградњу капеле која је од великог значаја за све мештане Иванова. Очекујемо да израда буде готова до краја године, а вероватно од наредне ћемо кренути са извођењем радова. Иваново је једно дивно место, можемо да кажемо Војводина у малом. Имају фантастичан Дом културе који изузетно добро ради и функционише, такође имају и основну школу, а прошле године смо отворили и вртић, где тренутно борави 23 малишана.

Пројектом јавно – приватног партнерства биће урађена и Орахова улица у насељу Стари Тамиш.

Локална самоуправа препознаје потребе грађана и увек се труди да на најбољи могући начин дође до решења, истакао је Бојан Петковић, председник МЗ Стари Тамиш.

Биће веома значајно за наше насеље да добијемо асфлатирану улицу, с обзиром да овде живи много пензионера и много ће им значити. Наставићемо добру сарадњу са градом, и очекујем што више пројеката, каже Бојан Петковић.

Ова година ће донети много нових улагања и радујемо се тим реализацијама, истакала је Маја Витман. Она је додала да су потребе деце и грађана са територије целог града на првом месту.

 

Извор: РТВ Панчево