Вести

Вучевић Панчево – град великих инвестиција

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је град Панчево и Градски одбор Српске напредне странке, где је разговарао са чланством.

 

Код страначких колега долазим са поруком да учинимо све да у наредне две недеље, предизборна активност прође у фер и демократској атмосфери, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић приликом посете Градском одбору. Он је позвао све грађане да 21. јуна изађу на биралишта.

 

– Да остваре своје бирачко право, да одлуче куда и како ће ићи наши градови и наша отаџбина Србија. Мислим да нам не треба већи мотив. Сви ми као грађани Србије одлучујемо шта ће се радити наредне четири године и тиме демонстрирамо суверенитет у народу и да је народ носилац суверенитета у држави. Ово је снажан Градски одбор СНС у Панчеву, ми се дружимо и познајемо већ читав низ година.

 

Српска напредна странка је поносна на то како је држава функционисала током ванредног стања, али исто тако је фокусирана на јачање српске економије, истакао је Вучевић.

 

– На довођењу нових инвестиција, на чување али и отварање нових радних места, на напоре да нам инфокомунална и инфраструктура буде боља, да још више улажемо у локалне и комуналне путеве, да градимо нове аутопутеве, да људе које су дошли у Србију претходних месеци пробамо да задржимо у Србији, да вратимо нашу децу и наше родитеље из иностранства, да дођу у отаџбину, да сви заједно овде живимо и радимо, то је кључна прича и наравно, наш највећи задатак, борећи се за будућност наше деце јесте да тај економски стандард сваке године расте и расте у нимало једноставним околностима када знате под каквим је Србија притисцима везано за Косово и Метохију, шта имамо у региону око Босне и Херцеговине, Републике Српске. Са Црном Гором имамо нажалост сложене односе која нам је по свим карактеристикама најближа држава и народ. Тим пре је захтевније борити се и остварити те економске резултате.

 

Како би будућност деце у Србији била извеснија, желимо да за пет година просечна плата буде 900 евра, а просечна пензија између 430 и 450 евра, напоменуо је Вучевић.

 

 – Знамо да ће се добар део њих смејати када то кажемо, али нису веровали ни када смо рекл да ће бити просечна плата 500 еур, па смо то дочекали. Престигли смо државе које су много година биле испред нас. И Бугарску и Северну Македонију и Црну Гору и Босну и Херцеговину. Црна Гора је све време имала веће плате од нас.

 

Град Панчево је добар пример како Србија напредује. Стижу сјајне инвестиције, отварају се нове фабрике, отаварају се нова радна места али и Тамишку променаду. То је добра перспектива за један град али и за државу, истакао је Вучевић.