Вести

Вучић на Главном одбору СНС-а: Нећемо у кампању са предлозима за ленчарење!

Председник СНС-а Александар Вучић је отворио седницу Главног одбора странке истичући да је странка прошла кроз тешко време. Подсетио је на борбу са најтежим задацима, али и са немаштином, банктотством, безнађем, непостојањем будућности. 

Председник Вучић је отворио седницу истичући да је странка прошла кроз тешко време. Подсетио је на борбу са најтежим задацима, али и са немаштином, банктотством, безнађем, непостојањем будућности. 

– У овом периоду смо показали како ствари могу да се промене дисциплином и радом, довели смо земљу дотле да први пут у децембру 2019. године имамо просечне плате од 510 евра – рекао је Вучић. 

Додаје да му је јасно да то није довољно и да и даље има људи који живе на минималцу, али да је он готово удвостручен за само неколико година. 

Он је открио део стратегије за предстојећу кампању. 

– Обилазио сам највеће градилиште у Југоисточној Европи „Београд на води“, поздравио се са радницима. Има доста странаца, потребно нам је образовање за наше раднике, за занатлије. Треба нам више рада, нећемо у кампању за ленчуге, нећемо да говоримо да треба да радимо мање и да не треба да радимо недељом. Ми морамо да радимо више. Нећемо да лажемо народ. То нека раде други. Сви су нешто уморни. Ја нисам уморан. Нисам баш најздравији, али нисам уморан – рекао је председник. 

О ПЕНЗИЈАМА 

– Може швајцарски модел, али швајцарски модел плус плус. Ти пензионери морају да добију више новца. Они су изнели најтежи део и морају да добију оно што заслужују – објаснио је Вучић. 

О ИЗБОРИМА 

– Хоћемо да враћамо децу у нашу земљу, хоћемо да деца могу да живе овде, а не да сањају будућност у некој другој земљи. Ови избори биће за нас тежи него што мислите. Нећу да слушам о бојкоту, ја вам кажем, бојкот је пропао. Не занима ме колико људи није изашло на изборе. Хоћу да победите оне који излазе на изборе. Мене интересује колико ћете ви гласова да нам донесете. Нису нама конкуренција ови који не излазе на изборе. Они су опљачкали земљу, неће нико од наших гласача да иде код њих. 

Кад је реч о Косову, удри по Вучићу. Кад је фискална консолидација, Вучић. Толико колико они скупе људи у Београду, ми можемо у сваком селу да скупимо. Једини резултат који је испод оног из 2016. године за нас је лош. Нама би најлакше било да ови учествују на изборима. Наши људи били би мотивисани да гласају против њих. Овако ћете морати да мотивишете људе. Имаћемо на листи више од 30 лидера младих. Имаћемо више младих у скупштини тих клинаца него што ће било која партија да има посланика – рекао је председник Српске напредне странке. 

Он је открио са којим странкама напредњаци иду у коалицију. 

– Имамо много тога чиме можемо да се похвалимо, али и даље није добро. Људи мисле да смо могли брже, боље. Имамо поједине корумпиране људе на локалу и због њих нам људи пребацују. Треба нам свежа крв. Хоћу да уђете у сваку кућу. Будите пристојни, када вас неко увреди, реците му „Хвала вам“. Критиковали су нас за „Милоша Великог“, а сада ти исти на конференције стижу брже. Па не стижете јер сте ви то изградили. Што се тиче СНС, постигли смо споразуме и договорили се и са странком господина Љајића, Кркобабића, Карића, Вулина… Остаје нам још да договоримо са појединима – нагласио је председник СНС. 

– Не треба нам осионост, да владамо сами, већ људи са којима ћемо бити политички противници, али чије ћемо мишљење моћи да чујемо. Посетите сваку кућу, направите изборне штабове, посетите сваку зграду, причајте са људима – каже Вучић. 

Он је поручио лидерима на локалу да посећују и локалне телевизије, не само оне са националном фреквенцијом. Жели да разговарају са народом, да им се обраћају свакодневно. 

– Дипломе нису важне, важно је знање – наводи Вучић. Додаје да је важна и веза између радног места и образовања и да се ствари у образовању поставе рационално. 

Поносан је, каже, што се у Новом Саду, у једну компанију, вратило 20 наших људи. 

– Хоћемо да враћамо хиљаде људи, а то можемо ако променимо себе и направимо најбољи могући програм – каже Вучић. Ниједан ко је гасао за СНС, како каже, неће гласати за оне који су опљачкали Србију. Наводи и да су Напредњаци криви за све, да им је „све лепо, а решење за Косово немају“. 

– Када треба да се преговара: Вучић ће, а када се повећавају плате онда није Вучић. Зато ме занима колико ћете гласова да донесете. Наш циљ на предстојећим изборима мора да буде више процентуалних гласача, а једини резултат који је испод оног који смо имали 2016. године, за нас је лош. Дакле, 48,2 посто, за нас је добро. Све испод, не ваља и сносићемо одговорност. Желим да се борите за сваки глас, да мотивишете људе – навео је Вучић. 

Каже и да је важна нова енергија и нова снага, па ће тако на листи бити више од 30 младих људи, од тога 20 у Скупштини. 

– Имаћемо више младих у Скупштини него што ће било која политичка партија имати посланика. То говори о значају и снази СНС – навео је Вучић. Каже да ће у многим градовима бити нових кандидата за градоначелника, а све како би се показала спремност странке да се мења. 

Долазе, како каже, неки нови људи, који су спремни да покажу да може да буде боље и урађено више. 

– У неким градовима смо подбацили, знам, а у некима смо урадили много, и поносан сам што смо много урадили у неким локалним срединама. Ићи ћу у Бачку Паланку да се извиним што нисам довео још једну ивестицију, али то што смо урадили у Нишу, Врању, Лозници, Чачку… то све је готово невероватно. Нису људи увек срећни, али ће остати у историји шта је урађено – каже Вучић. 

Подсећа да је лично у Нишу отворио шест фабрика, да овај град данас има много боље приходе и није у кризи у каквој је био. У Новом Саду су отворене две нове фабрике, у Смедереву је спасена Железара, будућност Бора је светлија… 

– Незапосленост је спуштена, али и даље није много јер људи виде да смо могли брже. Видели су и корумпиране људе на локалу и зато желе нове, младе људе. За то ћемо се и борити – наводи лидер СНС. 

Каже да је до сада разговарано са већином коалиционих партнера, да ће са Љајићем, Кркобабићем, Вулином и Палмом бити завршена техничка питања у наредним данима. Позвао је лидере на локалу да се не бахате, да раде на сарадњи и „граде мостове“. 

– Не треба нам осионост, да владамо сами, већ људи са којима ћемо бити политички противници, али чије ћемо мишљење моћи да чујемо. Посетите сваку кућу, направите изборне штабове, посетите сваку зграду, причајте са људима – каже Вучић. 

Он је поручио лидерима на локалу да посећују и локалне телевизије, не само оне са националном фреквенцијом. Жели да разговарају са народом, да им се обраћају свакодневно. 

– Пред нама је тежак период и у политичком смислу и без обзира на каменице, не треба одговарати увредама. И када премијер ЦГ вређа, немојте да одговарате, нећу ни ја. Не треба нам мржња према било коме. Треба да покажемо да смо другачији, а сваки грађанин треба да нам је исти – наводи Вучић. Додаје да се морамо борити за свој народ, али мирно, без угрожавања било чијег интегритета. Најважније је, каже, да сачувамо своју децу, а сукоби нам нису потребни. 

– Када нам одговоре увредама, онда то значи да су они у проблему, а не ми. Важно је да смо ми уздржани и не показујемо нервозу. Биће проблема око Косова и Метохије и много притисака, али нећу да прихватим понижавање Србије – рекао је Вучић, додајући да је осам година слушао приче да је издајник и да треба да преда Косово и то од оних који су га и изгубили. 

– Предали су Косово и држе нам придике свакодневно, а ми смо успели да сачувамо мир, да створимо јединство у јужној српској покрајини и да истовремено добијемо много времена за бољу економију и померање наше позиције на бољу страну. Од мене никада нећете чути врло оптимистичне изјаве, а лако је избацивати такве пароле – рекао је Вучић, након чега је уследио громогласан аплауз у сали. 

Истиче да Србија не дира никога, да жели да чува мир, али да желимо да јачамо и да, с тим у вези, набављамо оружје. Лицемерне примедбе због наоружавања, каже, подсећају га на приче опозиције у вези са бојкотом. 

– Бојкотоваћемо свуда, осим тамо где мислимо да ћемо да победимо – наводи Вучић. Додаје, за крај, да је поносан јер Србијом више не управљају тајкуни, већ легитимно изабрана власт. 

– Од вас тражим победу која ће бити близу или око 50 одсто, тражим ангажман, одговорност и бригу о народу. Уверен сам да то можемо да спроведемо и да можемо да остваримо све што смо зацртали за Србију до 2025. Са тим резултатима ући ћемо у историју – наводи Вучић, додајући за крај: „Од данас на посао и да убедљиво победимо, убедљивије него што очекују“. 

За члана Председништва предложен је Владан Васић, градоначелник Пирота, који се прикључио СНС. 

Представници медија моћи ће да прате уводно обраћање Александра Вучића, који је већ потврдио да ће на листи странке, која ће, иначе, носити његово име, бити 58 одсто нових лица, а међу њиима и 30 младих чланова странке са партијске Академије за младе лидере. 

Вучић је, иначе, у ауторском тексту за бриселски портал Еуроактив, оценио да је демократија у Србији на удару самопрокламованих лидера опозиције који, како је навео, позивају на бојкот избора, чиме се ускраћује право грађанима на политичку заступљеност. 

Истровремено, у ауторском тексту за тај портал, Вучић је изразио уверење да бојкот неће успети и да очекује велику излазност. 

Иначе СНС и СПС у суботу су договориле да одвојено изађу на предстојеће изборе. 

Врх странке би данас требало да потврди са којим странкама ће СНС у предизборну коалицију. 

Седница ће, после Вучићевог обраћања, бити настављена иза затворених врата, а по завршетку се очекује да неко од функционера странке пренесе новинарима закључке. 

Председник странке Вучић јуче је најавио да ће изборе расписати по повратку из Вашингтона, а у првој седмици марта, највероватније. 

Међу присутнима у Комбанк дворани, поред познатих напредњака, су и председник Српске листе Горан Ракић, као и нова чланица, супруга Оливера Ивановића, Милена, као и јавне личности које су чланови или присталице СНС.