Вести

Вучић најавио куповину борбених авиона и хеликоптера

 

Премијер Србије је данас приликом посете Специјалној бригаде у панчевачкој Касарни “Растко Немањић” најавио повећање састава ове јединице до 1.500 људи, како би што успешније могли да се супроставе евентуалним теористичким претњама. Вучић је најавио и куповину нове опреме, од хеликоптера до борбених ловаца.

 У Касарни Специјалне бригаде у Панчеву, премијера Александра Вучића, министре одбране и унутрашњих послова Зорана Ðорђевића и Небојшу Стефановића, дочекали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић. У свом обраћању пред званицам а и почасним стројем, Вучић је казао да је већ дао налог за пријем 200 нових припадника Специјалне бригаде, што значи да ће ова јединица бројати 1500 војника.

Тих 1500 биће најбоље не само обучени већ најбоље и најсавременије опремљени, да ниједан војник у свету неће бити боље опремљен од њих и у сваком тренутку ћемо пратити модерне трендове и опремати их. Сви ће да имају панцирну заштиту али не само то имаће и најбоље пушке, најбоље дневне и ноћне нишане , као што сте могли да видите и све друго што иде уз ту опрему, рекао је премијер Александар Вучић.

Вучић је најавио и куповину нових хеликоптера немачко-француске производње, како би се решио транспорт војске, а онда и набавку борбених хеликоптера и ловаца. Опрема ће бити набављана и са Запада, и од Руске федерације и од Кине, која је Специјалној бригаде већ донирала чамац.

Поносан сам на армију Србије , поносан сам на нашу војску , као што сам поносан на нашу полицију . Веома сам задовољан што војска и полиција никада боље нису сарађивали и заједнички ће да раде у сузбијању сваког могућег и терористичког, али и сваког другог потенцијалног напада на Републику Србију. Бићемо из месеца у месец, из године у годину и по нашој опреми и по нашем оружју и по нашем оруђу , али рекао бих и по моралу наших припадника, по њиховој обучености и спремности , све приправнији да одговоримо и сваком потенцијалном агресору и сваком потенцијалном терористи, рекао је Вучић. Током посете Вучић је имао прилику и да се упозна са наоружањем и опремом које користи Специјална бригаде, чији су припадници извели и кратку вежбу како би показали своју спремност за суочавнаје са терористима, за ослобађању талаца из запоседнуте зграде, као и борилачке вештине.