Вести

Вучић: Не желим да формирам Владу против које бих био и сам

Мандатар за састав нове Владе Александар Вучић је приликом посете Касарни “Растко Немањић” поручио да није ничији хир то што она још није формирана, него једноставно да он не жели да стане испред Владе са којом се сам не слаже. Уколико је не формира у првој половини августа, Вучић је рекао да ће предложити неког другог да то уради.  То што Влада Србије још увек није форморана није ничији хир, казао је мандатар Александар Вучић приликом посете Касарни “Растко Немањић” где је стационирана Специјална бригаде. Рок који је сам себи дао је прва половина августа за њено формирање.

- Покушаћу да је формирамо у кратком временском року. Ако не будемо успели, не искључујем могућност да и неко други формира. Није лако има проблема, није никакав хир у питању. Постоје ствари око којих не могу да говорим. Не желим да формирам владу против које би био и сам, рекао је мандатар Александар Вучић.

Упитан за страну подршку неким политичарима, Вучић је одговорио да га не занима кога амбасадори подржавају.

- Амбасадори нека подржавају кога хоће, никада неће да ме занима. Мене занима само шта кажу Срби и сви остали грађани Србије, они који имају држављанство и право гласа у овој земљи, рекао је Вучић.

На питање новинара како коментарише пресуду Суда у Загребу који је рехабилитовао Алозија Степинца, Вучић је казао да је Степинац био један од кључних идеолога једне од најгорих нацистичких власти на тлу Европе, и да се диви онима који мисле да је то била добра порука.

Мој одговор свима њима је да ће Србија увек бити на страни антифашизма. Да је Србија и српски народ, поднео најтеже жртве у борби против фашизма и да српски народ никада неће подржавати фашизам и да ће знати да сачува своју земљу и своје људе од фашизма, поручио је Вучић. 

Али, односи између Србије и Храватске, без обзира на тешке емоције морају да буду добри, поручио је такође Александар Вучић, јер српска политика мора да буде рационална. 

Морамо и желимо да градимо добре односе са Хрватском. Србија ће испунити све оно што смо прхватили и потписали у декларацији, са хрватсклом председницом Колиндом Грабар-Китаровић, рекао је мандатар Александар Вучић. Наш је посао да се пропадници хрватске мањине осећају добро. А шта ће нама да раде, то није наша одговорност и питање је шта ми можемо да променимо у овом тренутку узавреле атмосфере у Хрватрској, закључио је Вучић.