Вести

Вучић у Аранђеловцу отворио фабрику стиропора, посао за још 70 људи

Председник Владе Србије Александар Вучић отворио је у Аранђеловцу нову фабрику за производњу грађевинског стиропора домаће компаније "Бекамент", за коју је Влада Србије обезбедила 500.000 евра. СхареТхис

У наредних неколико дана имаћемо званичне резултате раста европских економија у шест месеци, а према ономе што сам ја незванично видео Србија ће у првих шест месеци, упркос мерама фискалне конослидације, имати највећу стопа раста у региону и биће међу прве четири земље у Европи, рекао је Вучић.

То ће до краја године значити веће плате и пензије, казао је Вучић и поручио да је тај успех остварен захваљујући грађанима који су схватили да нешто треба истрпети после деценија пропадања.

Одговарајући на питања новинара о томе када ће бити формирана нова Влада Вучић је одговорио да ће бити формирана у складу са Уставом и у законском року.

- Добићемо када будемо могли да је добијемо, у складу с Уставом и законима Републике Србије. У нашој земљи, као што видите, све одлично функционише, никаквих проблема немамо. 18.идем у Брисел на отварање поглавља. Чини ми се да би се многе европске земље за успехе које су он и које смо ми постизали мењали са Србијом.

Вучић је оценио да је за Србију тренутно једини проблем мигрантска криза.

-То су нам све озбиљнији и све тежи проблеми. Одлуке које нису лаке за нас мораћемо да донесемо за два или три дана зато што је та ситуација једини проблем, једини озбиљан проблем с којим се држава Србија у овом тренутку суочава- казао је премијер Вучић.

 

Говорећи о пребацивању двојице затвореника из Гвантанама у Србију, Вучић је рекао да је то учињено на основу сарадње са САД, Устава Србије и бројних билатералних споразума са том земљом. „Јесмо ли део света или нисмо, хоћемо ли да будемо сами или изоловани. То, на пример, није тема у Немачкој, која је примила много више затвореника”, рекао је Вучић. Вучић је нагласио и да случај Битићи мора бити решен.