Вести

Вучић у књизи жалости Победити тероризам

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић упутио је јутрос телеграм саучешћа председнику Владе Француске Мануелу Валсу и француском народу поводом терористичког напада у Ници. Вучић се данас уписао у књигу жалости која је отворена у амбасади Француске у Београду.

Бол, тугу и патњу због изгубљених живота тешко је описати, али сам сигуран да ће Француска, као и цео цивилизовани свет, смоћи снаге да победе тероризам и врате осмехе на лице сваком детету, написао је данас премијер Србије Александар Вучић у Књизи жалости, која је отворена у Амбасади Француске поводом напада у Ници.

Француској су веома важне поруке солидарности и пријатељства, јер дају снагу у овим тренуцима после терористичког напада у Ници, изјавила је данас амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро, у заједничком обраћању медијима са премијером Александром Вучићем.

Кристин Моро је захвалила председнику Владе Србије Александру Вучићу што је дошао да се први упише у Књигу жалости у амбасади, као и на свим осталим порукама солидарности које стижу из Србије.

Наша порука је да треба да будемо јединствени и верни вредностима Републике, изјавила је Кристин Моро.

Вучић је рекао да је Србија ужаснута и да, као мала земља, може да покаже лојалност и верност идејама савременог цивилизованог друштва.

Уверени смо да ће Француска и овог пута изаћи као победник. Желимо да на сваки могући начин помогнемо борбу коју воде Француска, Европа и цивилизовани свет, изјавио је Вучић.

 

Књига жалости у француској амбасади је отворена до 17 часова.