Вести

Вулетић и Павлов посетили Геронтолошки центар и повређене у болници

 Након јутрошњег пожара у коме су страдале три особе, Покрајински секретар за социјалну полирику Предраг Вулетић и градоначелник Панчева Саша Павлов обишли су поподне лица која су смештена у Геронтолошком центру, а потом обишли и повређене у Општој болници. И Вулетић и Павлов изразили су саучешће породицама настрадалих и апеловали на грађане да буду опрезни при смештају старих лица. СхареТхис

Из дома у коме је избио пожар у улици Светог Саве број 60, пет корисника смештено је у Геронтолошки центар у Панчеву, осам је у болници, три корисника са тежим повредама пребачено је у Београд, два корисника преузели су сродника, а троје је изгубило живот. Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, истакао је да оваква трагедија више не сме да се понови.

- О дому где се догодио овај инцидент могу да кажем, да су домови госпође која је ухапшена, три пута су до сада добијали налог за затварање. Апелујемо на институције, појединце у случају да имају сазнање или ако сумњају у постојање илегалног дома да јаве било којој институцији социјалне заштите - изјавио је Предраг Вулетић.

Градоначелник Панчева, Саша Павлов, апеловао је на грађане, који имају намеру да неко старо лице сместе у дом да се добро информишу о томе који су објекти легални.

- У име града Панчева и у своје име, желим да искажем дубоко саосећање и саучешће породицама и најближим сродницима данас погинулих особа у "такозваном" старачком дому. Свако ко има намеру да старије пошаље у дом, нека се прво обрати Центру за социјални рад, да добију адекватне информације о домовима који су легални - изјавио је Саша Павлов.

Од почетка године до сада инспектори Покрајинског секретаријата затворили су 29 илигалних домова. Како каже Предраг Вулетић, они су најчешће били регистровани као привредна друштва, пансиони или као хостели, а пружали су услуге неговања и чувања старих лица.