Вести

Захваљујући разумевању Александра Вучића и одговорне политике СНС, реконструисана панчевачка Болница друга у Србији по квалитету!

Према речима директора Опште болнице у Панчеву  и председника Савета за здравство СНС др Слободана Овуке, наши суграђани дочекали су после више од 20 година,  нов , комплетно реновиран интернистички блок. Овука је оценио да је наследио једну потпуно девастирану установу, са судским спором око пројекта који је оставио режим Бојана Пајтића.

 

“ Пројекат је застао на 30 одсто, намењен је био чак балетској школи, то је био прави Гордијев чвор. Некако смо успели да се договоримо са републичком и покрајинском влашћу да завршимо тај спор како би 2017.године могли да конкуришемо за средства” рекао је др Слободан Овука, директор Опште болнице и председник Савета за здравство СНС Панчево.

 

Слободан Овука је рекао да је у Болници затекао у “најблажу руку” запуштено стање и да је због те чињенице управо панчевачка болница била једна од главних тема на првој заједничкој седници републичке и покрајинске владе , када је премијер Србије био Александар Вучић.

 

“Можете замислити када једна болница дође на дневни ред једног таквог скупа у ком стању је била. Добили смо 500 милиона за радове који су почели новембра 2017. Остала је само оплата, сви зидови су срушени, све је било уништено . Имамо једну од највећих хемодијализа. Ми смо за време трајања радова урадили преко 20 хиљада хемодијализа,а да није било примедбе на рад” рекао је Овука.

 

Сада панчевачка Болница изгледа као свака европска болница достојна 21. века. Урађена је сва инсталација, вентилациона техника, пумпе, стерилизација блокова и сада преко шест служби обавља своје функције.

 

“Сви становници Панчева и Јужног Баната знали су како је изгледала болница. Сада су реновиране радиолошке просторије, место где је скенер, усељена су нова одељења, као што су грудно и неурологија – објекти у које се није уложило 60 годинас

 

Сви “злуради коментари”, како је рекао др Овука, нама су ишли у прилог, пошто слика говори више од 1000 речи.

 

“Док неко има времена да звижи и лупа по улицама ми смо повећали број здравствених услуга и ми смо сада прва болница  по индексу успешности у пружању услуга и рангирани смо одмах иза ГАК-а, тј на 2 месту у Србији. Смањене су листе чекања, негде су скоро укинуте, и такви коментари су нам дали ветар у леђа да урадимо одличан посао за све наше суграђане” поручио је др Слободан Овука.

 

„Пацијенти су више него задовољни, поготову хронични болесници, имају само речи хвале, пошто сада имају све од основних ствари као што је лична хигијена, до најмодерније опреме и услуге“закључио је др Овука.